Matlagningskurs Stockholm

Bästa julklappen: Matlagningskurs med Lisa i Stockholm

Äntligen drar jag igång matlagningskurser hemma! Fult hus, fint kök och superkul! Vi kommer att jobba i små intima grupper om cirka 8 personer och du kommer att få svar på alla era matfrågor. Varje tillfälle inleds med en inspirerande djupdykning i de olika råvarorna och nördiga tekniker. Sen lagar vi tillsammans och äter gemensamt. Det hela tar ca fyra timmar timmar beroende på effektivitet och snacksalighet. Fokus kommer att ligga på smarta tekniker, långväga smaker, närodlade råvaror, fegvego och vego. Allt anpassat för hemmaköket. Exakta recept bestäms beroende på tillgång av råvaror men räkna med mycket grönt och animalier av högsta kvalitet. 

Var? Tulpanvägen 4 i Älvsjö (Stockholm), buss 144 från Fruängen eller Älvsjö. Eller hemma hos er!

Vego? Allergiker? Annat? Anmäl i god tid så anpassas menyn.

Boka? lisa/på/taffel/punkt/se

Pris? Kalaset kostar 1400:- per person och kväll inkl. moms och roliga råvaror och alkoholfri dryck. Annan dryck tar ni med själva. Jag rekommenderar gärna! Beroende på önskemål blir det olika teman de olika kvällarna.

Företag? Nördkväll med överkurs? Kurs på annan ort? Boka en helkväll med kompisgäng?  Kontakta mig för prisuppgifter.

OBS! Eftersom jag har ett dagisbarn finns viss risk att jag drabbas av soten. Vid sen avblåsning får kursdeltagare en fin kokbok som plåster på såren när de dyker upp på ersättningsdatum.
Ange allergier och andra begränsningar i god tid!!!

Kurstillfällen (fler tillkommer):
Torsdag 14 januari 17:00-21:00 SKALDJUR 6 platser kvar
Söndag 31 januari 13:00-17:00 VEGANANPASSAD LYXVEGO! Fullbokat! Plats på reservlista?
Onsdag 24 februari 17:00-21:00 NÖRDVARNING! DJUPDYKNING! 6 platser kvar
Lördag 5 mars 13:00-17:00 LYXVEGO (passar även veganer om det kommer några) Fullbokat! Plats på reservlista?
Lördag 12 mars LYXVEGO Fullbokat!
Lördag 19 mars LYXVEGO

Fler tänkbara teman:

  • Asiatiska örter
  • Umamiboosta! Torkade räkor, miso, fisksås, sherry etc.
  • Vidga vegolivet: Tofubonanza, seitan, tempeh, nötmjölk
  • Vardagsvego: En kortare kurs en vardagskväll
  • Trendvarning: Nya tekniker, smaker och trender (för matföretag och byråer)
  • Matmolekyler: Närkamp med sousvide, slowjuicer, emulsioner mm

Dessutom … (hos er eller hos mig 1–400 personer):

  • Orden som smakar: Skrivkurs för proffs eller amatörer. Jag bjussar på alla mina knep!
  • Smakspektakel: Mina asroliga föreläsningar — för proffs eller amatörer med pedagogiska munsbitar
  • Skrivcoachning med beröm, kritik, inspiration (även via mejl) Privat eller företag
  • Matmolekyler: Skamlöst underhållande föreläsning om smakfysiologi och matens kemi med smakprover (välj nivå!