Frågelåda på Twitter 21:00-22:00 ikväll, nu igen!

Hur kan tiden gå så snabbt? Det var ju torsdag för en kvart sen. Jag har mest ägnat mig åt viktiga ting som att fintrimma blöjbytestekniken. Det kan nog behövas. Jag och bebisen har lite olika åsikt om mig som blöbytare. Jag tänker: Öm moder … Bebisen tänker: Pol Pot!

Jag saknar er. Saknar ni mig? Lite?  Åh, det måste vi göra något åt! På lördag kan ni träffa mig i Lund på mässan Mat & Molekyler där jag pratar om umami och vispar hop en majonnäs snabbare än en gris blinkar. Eller så kan du hänga på Twitter ikväll 21:00 – 22:00. Där svarar jag på matfrågor som du adresserar till mig eller bara märker med det hemliga tecknet #frl.

För att göra det enkelt ställer du bara en fråga i taget men hur många du vill. Större frågeställningat delar du fiffigt upp i mindre så blir det lättare för mig att svara, och lättare för andra att hänga med.

Det tar två minuter att registrera ett Twitterkonto och vara med i leken. Varmt välkommen!

Kommentarer

6 svar till ”Frågelåda på Twitter 21:00-22:00 ikväll, nu igen!”

  1. Mimmi i Falun

    För ovanlighetens skull hade till och med jag kunnat tänka mig en adressändring mot Skåne :-)
    Matmässor är inget som existerar ens i tanken på de breddgrader jag annars bor …

    Men EN upplevelse har jag ändå att dela med mig av. “New Season”, i USA. Där allt är ekologiskt och närodlat eller närproducerat. Frukt och grönsaker som smakar som de ska göra, en gigantisk charkavdelning där det villigt bjöds på smakprov av många olika saker. Plånboken öppnades ack så villigt och det var bara att huka när man kom till tullen här i Sverige. Samvetet babblade i bakgrunden men det är kanske lite bättre att sitta på kåken här i Svedala än “over there”?

    Det var hur som helst värt det – den ekologiska cajunkrydda jag “råkade” få med mig är superb till typ allt. :-)

    Njae … kanske inte för att krydda välling då … och angående blöjbytet finns det ett säkert sätt:
    Dra ett djupt andetag, lätta på blöjan, tvätta fort som ögat, peta dit en ny oavsett vad ättelägget anser om tekniken. När förslutningarna sitter på plats, då kan du börja andas igen. Tekniken har funkat ypperligt på tre egna och numer på barnbarnet.

  2. Tack för fint tips, söta Mimmi!

  3. Hej. Jag brukar sällan eller aldrig hänga på Twitter. Dessutom är det inte frågelådedags längre. Snarare läggdags. Kort fråga kommer här iaf. Kesellan i saffransvetedeg. I nästan alla recept läser jag lättversionen, vare sig degen är smörspäckad eller inte. Varför? Blir det saftigare så? Vi körde med vanlig kesella förra året. Resultatet blev okej. Aldrig så gott som man har tänkt sig. Jag börjar misstänka att det att leta efter den perfekta lussekatten är som letandet efter slutet på/av regnbågen.

  4. Hm, betvivlar att Pol Pot någonsin bytt en blöja!
    Nej, varken FB eller Twitter är något för mig – det står jag fast vid trots att döttrarna ibland försöker övertala mig och insinuerar att jag är en teknikfientlig bakåtsträvare. Det var ett steg stort nog att börja blogga!
    Hursomhelst har jag börjat kika in på din blogg sedan du fick hedersomnämnande på Mitt Kök. Som gammal matnörd och flitig läsare av allehanda matmagasin vet jag naturligtvis vem du är, men din blogg har jag inte läst tidigare. Din bok är faktiskt en av få julklappar som jag önskar mig.
    Lycka till, både med fortsatta blöjbyten och matskriverier!

  5. Kjersti: Tack snälla.
    Krakel: Inte en blekfet aning. :-)

  6. Maya

    Hej! Jag undrar om du vet vart man kan hitta sambal badjak i malmö? Letar som en tok!!