Jag ändrar mig, alltså finns jag. Det skulle kunna vara min programförklaring av min person, flygtigt tänker kanske du, underbart tänker jag.
Min senaste nyförälskelse, groddar. Något som kändes så velour och foträtt på samma gång tycker jag nu känns oerhört fräscht (jo jag sa det), sexigt och 2018. Jag är ju sannerligen inte först på groddbollen, det är jag medveten om men efter att ha fått smärsamma bevis på mina ogröna fingrar genom livet trodde jag helt enkelt inte att det var nåt för mig. Jag hade fel.
Jag skulle göra en oskyldig googling på ärtskott och hamnade på sajten Sproutly (obs högst osponsrad) aka nirvana för groddare av rang. Här bjuds både novisen och den vana groddaren på mycket gottgott i form av utförlig groddskola, många olika fröer och behållare att grodda i. Jag går loss på groddlådan i tre våningar i keramik, den sägs hålla fukten bäst och den är dessutom en fröjd för ögat att ha framme i köket jämfört med plastditos. Bland fröerna kan jag ju inte heller välja, som ni ser blev det halva floran av grödor som sen dök upp i ypperligt snygga förpackningar.
Första ronden blev den grönkål-, rädis- och vitlöksgroddar. Å jäklar vilken skjuts det var i grönkålsgroddarna otippat nog, som ett pepparrotssting i eftersmaken. Viltlöksgroddarna kommer också fram och säger hej medan rädisgroddarna är betydligt miladare. Godast är att blanda alla sorter och strössla på allt möjligt och omöjligt som ska stoppas i munnen. Hittills har jag provat på pasta, rostade vaxbönor, på macka med färskost och risotto.
Andra ronden är nu påbörjad och nu har även broccoligroddarna fått chans att visa vad de går för.
Groddfortsättning följer.