Så går du ner fem kilo till fettisdagen (ja, jag vet att det är imorgon!)
Jag hatar dieter. Jag hatar människor som förespråkar dieter. Jag hatar kanske inte, men har otroligt svårt för människor som på fullaste allvar säger att morotsstavar är deras väg till lycka. Människor som föredrar "en fräsch sallad". Jag hatar idén om den fräscha salladen, idén om att man borde föredra den fräscha maten, den fräscha människan, så intensivt att jag skrev en lång artikel om det till Taffel. Lisa tyckte att den blev lite, erm, hatisk. Jag säger inte att hon har fel.
Av detta följer tyvärr inte att jag inte också skulle vilja bli lite smalare. Jag hoppas därför innerligt att alla kolhydratjägare därute har rätt, för i såfall skulle man kunna äta auberginegratäng med lammfärs och mozzarella och bli snyggare på kuppen.
Om man var en person som gillade dieter skulle man kunna kalla det här en Atkins-lasagne. Men jag har ju sagt vad jag tycker om sådana människor.
Auberginegratäng med lammfärs och två sorters ost
Receptmakare: isobel hadley-kamptz
Portioner: 2-3
Tid: ca 3 h
- 3 auberginer
- 1 stor rödlök
- 3 vitlöksklyftor
- 300 g lammfärs
- 1 burk hela tomater (Mutti)
- en skvätt kalvfond på flaska
- olivolja
- 1 tsk torkad oregano
- 0,5 tsk torkad mynta
- 0,5 tsk torkade chiliflingor
- salt & peppar
- ev en nypa socker
- 2 paket mozzarella
- En näve riven parmesan
- Skiva auberginerna i halvcentimetertunna skivor. Grilla rätt långsamt i medelvarm grillpanna med en liten slatt olivolja i på båda sidor. Det tar en bra stund.
- Medan de grillar hacka lök och vitlök. Fräs i olivolja i panna. Ha i färs. Fräs mer. Ha i tomater och en skvätt vatten. Krydda. Skvätt i lite kalvfond. Låt puttra i 1 timme. Smaka av med salt, peppar, chili och eventuellt socker.
- Skiva mozzarellan. Varva aubergineskivor, köttfärsssås och ostar i lager i en form. Överst ska det vara ost, underst aubergine.
- Kör 15-20 minuter i 225 grader eller tills den får fin färg.
Kommentarer
Tja, eller så äter man en semla imorgon och oroar sig inte för de där fem kilona.
Personligen hatar jag semlor, men rubriken var, som texten antydde, ironisk.
Jo, med tanke på att det var från dag till annan, vå vad jag en semla eller en chokladbiskvi eller vad man nu vill ha göra åt kilona. Jag tycker inte heller om order fräscht. Eller order super- i alla varianter. Supersnyggt, superfräscht, superhäftigt, superroligt.
Jisses så gott det låter. Ska genast testa .Typ.
Kolhydratsjägarna har rätt. I'm just saying.
Surdeg fullkorn och kött kött kött är hemligheten. Till all lycka. Eh.
Sidor