Igår var Magnus, hans storebror och jag på konsert på Globen, Queens of the Stone Age
närmare bestämt. Förutom själva konserten och att drack min första jägermeister sedan fem år – det var precis lika äckligt som jag minns det! – var kvällens mest minnesvärda ögonblick att vi kändisspottade Gösta Ekman och Marie-Louise de Geer på Pelikan.
Kvällens minst minst minnesvärda händelse var dock silltallriken jag fick på Pelikan, den faktiskt riktigt dålig och hade nog stått för varmt eller i alla fall för länge. Synd, eftersom Pelikan alltid brukar servera gedigen husmanskost till låga priser, men nu är jag lite tveksam. Framför allt som servitören inte kunde svara på om Magnus fläsklägg var rimmad (det var den) eller färsk och inte erbjöd sig att fråga i köket trots att det var en ganska lugn kväll. Men fläskläggen var god och broderns köttfärslimpa likaså, så jag får nog helt enkelt akta mig för sillen i fortsättningen.
Idag tog jag och Magnus en tur till Hötorgshallen och stötte på Lisa vid Bondens Bod, där vi dividerade renkorv och sidfläsk med den charmige mannen bakom disken. Och jo, baconfantaster som vi är fick vi med oss tre hekto alrökt sidfläsk från Hugos Chark i Gränna. Eftersom jag var så nyfiken smaskade jag i mig en skiva som den var nu när vi kom hem och jo, det smakar ljuvligt. Kraftig och fin röksmak, bra sälta som inte överskuggar den ljuvliga smaken av kött och vackert fettstrimmig med bra proportioner mellan fett och kött. I kväll ska vi andaktsfullt provsteka ett par skivor – bilder och omdöme kommer i morgon! Och inte var det så värst dyrt heller – 14 kronor hektot må vara dubbelt så dyrt som butiksbacon, men inte är det oöverkomligt om man bara har möjlighet att ta sig till Hötorget.
Häpp, nu ska jag sova en stund eftersom jag inte riktigt hämtat mig efter gårdagens eskapader.

Kommentarer
4 svar till ”Sidfläsk, sång och Gösta Ekman”
Sen vi skilts åt hittade jag en galet god ost, mer om den senare!
Du har tur du som har nära till Hötorgshallen!
Fick experimentlust,tror jag ska testa att gnida in sidfläsk med smoked paprikakrydda, vad tror du? Mums eller blä?
Bondens! klappklappklapp
Bondens! klappklappklapp
Booooooondens matbod!!
KLapp klapp klappklappklapp
klappklappklapp klapp klappklapp.
Med andra ord ska man skatta sig lycklig att man arbetar 2 minuter från Hötorgshallen. Kasserade precis ett paket ‘jägarbacon’ efter en osedvanligt osmaklig simtur i mjölkigt …något under stekningen.