Uteätande och utedrickande har vi sysslat med i det här landet sedan mdeletiden. Men kanske har det aldrig varit mer omfattande och varierat än vad det är idag?

Här är kanske lösningen. Eller i alla fall inspirationen, recepten och råden som gör att din önskan kan gå i uppfyllelse. 

Mat med känsla

” Min dröm är att skriva en kokbok om hur man lagar mat med känslorna.’ Det sa jag på uttagningen till Sveriges Mästerkock 2012. Att vinna verkade oöverstigligt, men under tävlingens gång kände jag verkligen att jag ville skriva den där boken, om jag så skulle behöva muta förläggare med marängtårtor och fläskbogar.”

Varsågod, i Sigrids kök är allt gott och äkta, långkoket i husmantappning lika väl som den fina och festliga bjudmaten eller den snabba vardagspastan.

Goda, närande, rykande heta soppor för vardag och fest!

Med utgångspunkt i den senaste forskningen berättar Lisa Förare Winbladh och Malin Sandström lättbegripligt och underfundigt om vad som händer i köket och hur du lyckas med matlagningen.

Utgivningen av matkulturhistoriska böcker är inte så stor men nu kommer en mycket efterlängtad och unik bok om och av 1500-talsbiskopen Hans Brask i Linköping (jo, det är han med brasklappen).

Det här är en bok om mat, eller rättare sagt om matens ursprung. Samtidigt som det talas om surdegar, närodlat och småskaligt, pågår en helt annan utveckling i Sverige och i världen.

Här härskar Mattias Kristiansson, som med humor, smidighet och utan pekpinnar guidar dig bort från animaliska produkter mot en mer vegansk livsstil.

56 friterade favoriter: huvudrätter, smårätter, snacks och desserter

Sidor