Ägg i het tomatsås

Receptmakare: sofia gustafson

Portioner: 4

Tid: 1 timme

Du kan förstärka rätten med till exempel kokta kikärter och naturligtvis använda köpt harissa eller chili i annan form men då får du komma ihåg att krydda med kummin och/eller spiskummin. En hel måltid i en panna om den serveras med bröd och krispig kålsallad.

  • olivolja till stekning
    1 stor gul lök eller några schalottenlökar, hackad eller skivade
    1 burk hela tomater eller körsbärstomater, hacka de stora hela tomaterna
    2 msk tomatpuré
    2 dl vatten
    1 msk harissa
    ½ tsk Pimentón de la Vera – Dulce, eller annat gott paprikapulver
    salt
    svartpeppar
    6 ägg
  1. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken mjuk och lätt gyllene.
  2. Tillsätt tomater, vatten, tomatpuré, harissa, paprikapulver och salt. Låt koka i minst 20 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Knäck ner äggen i pannan. Fortsätt puttra tills äggen är klara, du kan lägga på locket så att äggen stelnar runt om.