Portioner: 4
Tid: 1 timme
Du kan förstärka rätten med till exempel kokta kikärter och naturligtvis använda köpt harissa eller chili i annan form men då får du komma ihåg att krydda med kummin och/eller spiskummin. En hel måltid i en panna om den serveras med bröd och krispig kålsallad.
- olivolja till stekning
1 stor gul lök eller några schalottenlökar, hackad eller skivade
1 burk hela tomater eller körsbärstomater, hacka de stora hela tomaterna
2 msk tomatpuré
2 dl vatten
1 msk harissa
½ tsk Pimentón de la Vera – Dulce, eller annat gott paprikapulver
salt
svartpeppar
6 ägg
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken mjuk och lätt gyllene.
- Tillsätt tomater, vatten, tomatpuré, harissa, paprikapulver och salt. Låt koka i minst 20 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Knäck ner äggen i pannan. Fortsätt puttra tills äggen är klara, du kan lägga på locket så att äggen stelnar runt om.