Receptmakare: Lisa Förare Winbladh
Portioner: 4
Tid: 10 minuter
Den här lättlagade salladen får gästerna att gå i spinn. Originalet innehåller den milda bautacitrusen pomelo, men grapefrukt funkar också. Utöka salladen med t ex räkor eller kycklingfilé och du har en strålande nyttig förrätt. Friterad schalottenlök med trevliga vitlökstoner, hittar du i den asiatiska butiken. Precis som den danska rostade löken är den toppen på vurren och potatissalladen också. Lite överkurs? Köp de underbara råa jordnötterna i din asiatiska butik och torrosta dem. Mycket godare än de trista färdigrostade som ofta har en härsken biton.
- 2 blodgrapefrukt
1/2 tsk finhackad thaichli, ca 5 cm lång - 1/2 msk asiatisk fisksås
1 tsk farinsocker
1 msk friterad schalottenlök
2 msk jordnötter, grovhackade
1 pytteschalottenlök, gärna asiatisk - 2 msk grovhackad färsk koriander
- Skär bort allt skal, det vita också, från grapefrukterna. Skär ut klyftorna i prydliga filéer och lägg i en skål. Krama ur det sista ur saften från hinnorna i en liten skål.
- Kärna ur och finhacka chilin.Blanda grapesaft, chili, fisksås och farinsocker. Skala schalottenlöken och skiva tunt. Blanda försiktigt grapeklyftor, dressing och rå lök.
- Toppa med jordnötter, friterad lök och koriander precis före servering.