Ärtig bloggsoppa

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 6

Tid: 15 minuter

För att få riktigt slät soppa bör du använda en kannmixer. Alltså en hög kanna av den typ du gör en smoothie i. Jag har skalat gurkan för att få en mild, len effekt. Om du är lat och inte har något emot en tydligare gurksmak och lite prickigare soppa kan du hoppa över det. Variera gärna smaken med lakritsaktiga dragonblad eller dill beroende på tillbehör.

  • 6 dl halvtinade gröna ärter
  • 1/2 gurka, skalad i bitar
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 3-4 libbstickeblad
  • 1/2 dl grovhackad dill
  • 2 klyftor färsk vitlök
  • 1/2 -1 msk grön tabasco
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 2 msk konc kycklingfond
  • 2 1/2 dl vatten
  • pressad citron efter behag
  • Till servering:
  • Skalade rälor eller laxrom eller nåt annat gott.
  • Vin av druvan sauvignon blanc
  1. Kör ärter och gurka till riktigt fint mos med grädden.
  2. Lägg ner örterna, vitlöken och citronskalet och kör tills allt är finfördelat.
  3. Mixa ner vatten och till sist fonden. Smaka av med limen samtidigt som du smuttar på vinet för att få rätt balans. Syrligt vin kräver mer lime i soppan. Äh, ta en klunk til!
  4. Blogga om det!

----------------------------------------------------
Varför är det en bloggsoppa?

• Inga dyra avancerade verktyg behövs (i detta fall användes en mixer men ingen spis)
• Men ska abslout inte behöva vara nykter för att klara av att sno ihop den.
• Den är kontroversiell
• Den passar bäst att avnjuta i små portioner.
• Den har ett töntigt namn.

Kort sag: Ärtig bloggsoppa epitomiserar bloggens själ. Och precis som hämnd är det en rätt som bäst avnjutes kall.

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh