Receptmakare: Lisa Förare Winbladh
Portioner: 4
Tid: 10 minuter
Sås och grönsak i ett. Servera till stekt fisk eller rökt lax. Stekt tempeh, en bit fetaost eller quornbiffar är bra vegetariskt alternativ. Korngryn, skivade tomater och en citronklyfta kompletterar middagen. Lite mynta är också piffigt i ärtorna.
- 300 g frysta gröna ärter
- 1/2 tsk koriander
- 1/2 tsk krossad rosépeppar
- 1-2 msk rapsolja, gärna kallpressad
- 1 dl lätt créme fraiche
- 1/2 tsk finrivet citronskal
- 1/2 msk konc grönsaksfond
- 1/2 dl finhackad gräslök
- 1/2 dl finhackad dill
- salt, nymald vitpeppar
- Mikra ärtorna övertäckta i en liten skål eller koka dem enligt förpackningens anvisningar.
- Mixa samman med alla övriga ingredienser utom örterna. Använd matberedare eller mixerstav.
- Vänd ner örtkryddorna. Smaka av med salt och peppar.