Auberginegratäng med mozzarella och lammfärs smaksatt med oregano och mynta

Receptmakare: isobel hadley-kamptz

Portioner: 2-3

Tid: ca 3 timmar

Om man var en person som gillade dieter skulle man kunna kalla det här en Atkins-lasagne. Men jag har ju sagt vad jag tycker om sådana människor.

  • 3 auberginer
  • 1 stor rödlök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 300 g lammfärs
  • 1 burk hela tomater (Mutti)
  • en skvätt kalvfond på flaska
  • olivolja
  • 1 tsk torkad oregano
  • 0,5 tsk torkad mynta
  • 0,5 tsk torkade chiliflingor
  • salt & peppar
  • ev en nypa socker
  • 2 paket mozzarella
  • En näve riven parmesan
  1. Skiva auberginerna i halvcentimetertunna skivor. Grilla rätt långsamt i medelvarm grillpanna med en liten slatt olivolja i på båda sidor. Det tar en bra stund.
  2. Medan de grillar hacka lök och vitlök. Fräs i olivolja i panna. Ha i färs. Fräs mer. Ha i tomater och en skvätt vatten. Krydda. Skvätt i lite kalvfond. Låt puttra i 1 timme. Smaka av med salt, peppar, chili och eventuellt socker.
  3. Skiva mozzarellan. Varva aubergineskivor, köttfärsssås och ostar i lager i en form. Överst ska det vara ost, underst aubergine.
  4. Kör 15-20 minuter i 225 grader eller tills den får fin färg.

 

Bild för Isobel Hadley-Kamptz
2008-02-28
Av

Mer från Isobel Hadley-Kamptz


Bild för Isobel Hadley-Kamptz
Bild för Isobel Hadley-Kamptz
Bild för Isobel Hadley-Kamptz
Bild för Isobel Hadley-Kamptz
Bild för Isobel Hadley-Kamptz