Claus Meyers fiskefrikadeller med hurtig remoulad

Receptmakare: Claus Meyer

Portioner: 6

Tid: 50 minuter

Det här receptet är hämtat från boken Mad i Norden Smagen af Danmark. Fotot är taget av Pia Britton. Claus Meyer älskar remouladsås packad med grönsaker och påpekar att det är viktigt att alla ingredienser till frikadellerna har samma temperatur så att den går ihop fint.

  • 600 g fiskfilé av torsktyp
  • 1 tsk havssalt
  • 2 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 bakpotatis
  • 1 morot
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl finhackad dill
  • nymald vitpeppar
  • smör och neutral olja till stekning
  • Till servering:
  • Hurtig remoulad
  • Rågbröd
  1. Skär fisken i bitar. Hacka den grovt i matberedare eller mal i köttkvarn.
  2. Arbeta samman den malda fisken med saltet så att det blir en smidig smet. Rör ner ägg, mjöl och grädde lite i taget.
  3. Skala potatisen och moroten. riv fint och pressa ut så mycket vätska som möjligt. Blanda ner i smeten tillsammans med dill och peppar. Låt färsen vila i kyl 30 minuter.
  4. Tvätta händerna, torka dem noga och smörj med lite olja. Forma fina biffar.
  5. Hetta upp smör och olja i en panna. Stek frikadellerna på medelvärme ca 2 minuter på var sida. Ha tålamod så att de får en rejäl stekyta. Då håller frikadellerna samman bättre, smakar godare och blir vackrare.