
Fuskramen med sidfläsk och ägg
Skrivet av
i
Snabba nudlar utan snabbnudlar. Ta vad du har av grönsaker, svamp och eventuellt kött och fyll upp en stor soppskål.
Ingredienser
100 g torkade vetenudlar
4 dl höns- eller kycklingbuljong
ca 2 msk ljus misopasta
1 msk mirin
1-2 tsk ljus soja
ev 1/2 tsk chiliolja (gärna en sechuan-variant)
65 g rökt sidfläsk
rapsolja till stekning
1 ägg
1 salladslök
grönsaker som till exempel färska böngroddar, strimlad spenat eller bok choi, fryst majs (behöver inte tinas). Svamp, som till exempel enoki eller strimlad hårdtekt ostronskivling är också gott.
100 g torkade vetenudlar
4 dl höns- eller kycklingbuljong
ca 2 msk ljus misopasta
1 msk mirin
1-2 tsk ljus soja
ev 1/2 tsk chiliolja (gärna en sechuan-variant)
65 g rökt sidfläsk
rapsolja till stekning
1 ägg
1 salladslök
grönsaker som till exempel färska böngroddar, strimlad spenat eller bok choi, fryst majs (behöver inte tinas). Svamp, som till exempel enoki eller strimlad hårdtekt ostronskivling är också gott.
Portioner: 1
Gör så här:
1. Koka nudlar enligt anvisningar på paketet. Värm upp buljongen i en kastrull och vispa ner misopasta, mirin, soja och eventuellt chiliolja, låt puttra på svag värme i 5-10 minuter.
2. Skär fläsket i kuber och stek det knaprigt i lite olja. Spara fettet som blir i pannan. Lägg ägget i en kastrull med kallt vatten och låt koka upp. Koka i 4 minuter och spola sedan i kallt vatten. Smaka av buljongen och justera eventuellt med mer miso, soja eller chili.
3. Lägg nudlar och grönsaker i en stor skål och häll över buljongen. Ringla över lite av fläskfettet. Toppa med fläsktärningar, ägghalvor och strimlad salladslök.
1. Koka nudlar enligt anvisningar på paketet. Värm upp buljongen i en kastrull och vispa ner misopasta, mirin, soja och eventuellt chiliolja, låt puttra på svag värme i 5-10 minuter.
2. Skär fläsket i kuber och stek det knaprigt i lite olja. Spara fettet som blir i pannan. Lägg ägget i en kastrull med kallt vatten och låt koka upp. Koka i 4 minuter och spola sedan i kallt vatten. Smaka av buljongen och justera eventuellt med mer miso, soja eller chili.
3. Lägg nudlar och grönsaker i en stor skål och häll över buljongen. Ringla över lite av fläskfettet. Toppa med fläsktärningar, ägghalvor och strimlad salladslök.
