koreanskaräkor2

Grillade räkor med koreansk inspiration

Receptmakare: Margit Richert

Portioner: 2

Tid: 1 timme

Vad gäller räkorna går det förstås bra även med skalade, råa, kokta eller vad du nu vill ha. Man kan till och med strunta i grillningen och äta kokta räkor blandade i marinaden – det är gott det med. Det här är i alla fall klibbigt, starkt, sött och riktigt gott. Se bara till att ladda upp med servetter.

De överblivna räkskalen kokar du förslagsvis en ovanligt god räkbuljong på.

  • 500 g oskalade stora räkor
  • marinad:
  • 2 msk goudjang (koreansk chilipasta)
  • 2 msk koreansk soja
  • 1 msk koreanska chiliflingor
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk socker
  • 1 finhackad salladslök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  1. Tina räkorna.
  2. Blanda övriga ingredienser till en smet och blanda ned räkorna. Låt marinera ca 1 timme.
  3. Trä räkorna på spett och grilla snabbt till fin färg på en riktigt het grill. Pensla gärna med överbliven marinad när du vänder räkorna. Ät och njut.