Inlagd gurka med risvinäger, chili och koriander

Till kalvsteken, strömmingen och köttbullarna.


Portioner: 6
Tid: 1 dryg timme
Du behöver: 

1 medelstor (ca 300 g) gurka
1/2 dl ljus risvinäger
1 msk socker
1 thaichili, 5-7 cm
2 msk finstrimlad salladslök, enbart det gröna
2 msk finskuren koriander
1/2 msk sesamfrö

Gör så här: 

Skala gurkan med en potatisskalare. Skär i 5 mm tjocka skivor.
Blanda övriga ingredienser utom koriander och sesamfrö noga
Vänd runt gurkan i lagen och låt stå en timme.
Rosta försiktigt sesamfröna i torr panna tills de är doftande och ljusbruna. Vänd ner koriandern.

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh