Receptmakare: Margit Richert
Portioner: 2
Tid: 20 minuter
Snabbt, lätt, veganskt och riktigt gott i all sin enkelhet. Tsire-receptet är lånat härifrån.
- 1 stor gul lök
- 1 röd paprika
- 1 msk neutral olja
- 1 burk kikärter, avrunna och sköljda
- Tsire:
- 1 dl jordnötter
- 1 tsk paprikapulver
- 1/2 tsk cayennepeppar (eller mer om du har en kryddstark personlighet)
- en liten nypa vardera av kryddnejlika, kanel, malen ingefära och muskot
- salt
- Till servering:
- Citron och/eller tjock naturell yoghurt
- Gör först tsiren. Mortla eller mixa jordnötterna grovt tillsammans med kryddorna. Smaka av med salt, det beror lite på hur salta jordnötterna var från början.
- Strimla lök och paprika och fräs dem oljan på medelvärme tills allt mjuknat. Fös grönsakerna åt sidan i pannan.
- Tillsätt tsiren och låt den fräsa någon minut tills den börjar dofta gott. Blanda ned kikärterna och låt allt bli varmt. Servera med en citronklyfta eller en klick yoghurt till.