Kikärter med tsire

Receptmakare: Margit Richert

Portioner: 2

Tid: 20 minuter

Snabbt, lätt, veganskt och riktigt gott i all sin enkelhet. Tsire-receptet är lånat härifrån.

  • 1 stor gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 msk neutral olja
  • 1 burk kikärter, avrunna och sköljda
  • Tsire:
  • 1 dl jordnötter
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk cayennepeppar (eller mer om du har en kryddstark personlighet)
  • en liten nypa vardera av kryddnejlika, kanel, malen ingefära och muskot
  • salt
  • Till servering:
  • Citron och/eller tjock naturell yoghurt
  1. Gör först tsiren. Mortla eller mixa jordnötterna grovt tillsammans med kryddorna. Smaka av med salt, det beror lite på hur salta jordnötterna var från början.
  2. Strimla lök och paprika och fräs dem oljan på medelvärme tills allt mjuknat. Fös grönsakerna åt sidan i pannan.
  3. Tillsätt tsiren och låt den fräsa någon minut tills den börjar dofta gott. Blanda ned kikärterna och låt allt bli varmt. Servera med en citronklyfta eller en klick yoghurt till.