skarmavbild_2015-02-16_kl

Lövtunn tigerbiff

Det här är en blandning av två svenska kallskänks- klassiker – toast pelle Janzon och tigerbiff. Här på mitt LCHF-vis.
3 dl smetana eller gräddfil
250 g oxfilé eller biff
1 rödlök
ca 80 g löjrom, sikrom eller laxrom svartpeppar ur kvarn
flingsalt
Portioner: 4
Gör så här:
  1. Låt smetana (eller gräddfil) rinna av under natten, i två kaffefilter i ett par kaffemuggar eller i en silduk.
  2. Skär oxfilén i fyra skivor. Banka ut köttet med en kött­ klubba, botten på en flaska eller med knuten näve. Det kan underlätta att lägga plastfolie eller en fryspåse under och ovanpå köttet före bankningen, så fastnar inte köttklubban i köttet.
  3. Finhacka rödlöken.
  4. Lyft över köttskivorna på varsin tallrik. Lägg rödlökshacket i mitten och platta till det lite. Ovanpå det en rejäl klick av sme­ tana. Toppa med löjrom. Vrid några varv med pepparkvarnen över. Smula över flingsalt.

Man kan även servera äggulor, riven pepparrot, dijonsenap och fin- hackad gräslök till det råa köttet. I stället för salt kan man pensla köttet lätt med japansk, ljus soja.

Fler inlägg