Portioner: 4
Tid: 60 minuter
Mättande och värmande mat med inspiration från latinamerika. Får man egentligen någonsin nog av stekt potatis?
- 700 g potatis
- 1 chipotlechili
- 3 vitlöksklyftor
- 1 liten gul lök
- 1 chili (vanlig röd spansk peppar funkar bra här!)
- 3 msk olivolja
- 1/2 tsk salt
- till servering:
- hackad koriander
- limeklyftor
- Skrubba potatisen och skär den i bitar. Koka potatisbitarna knappt mjuka och låt dem ånga av och svalna i ett durkslag.
- Blötlägg chipotlen i hett vatten en kvart.
- Hacka chipotle, vitlök, chili och lök fint.
- Stek potatisen fem minuter på hög värme i olivoljan så den får fin färg. Sänk sedan värmen något och tillsätt chili- och lökhacket. Stek ytterligare fem minuter eller tills hacket fått fin färg. Salta och rör om ordentligt. Strö över hackad koriander. Servera med limeklyftor att pressa över.