Papas con chile: Chilistekt potatis

Receptmakare: MArgit Richert

Portioner: 4

Tid: 60 minuter

Mättande och värmande mat med inspiration från latinamerika. Får man egentligen någonsin nog av stekt potatis?

  • 700 g potatis
  • 1 chipotlechili
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 liten gul lök
  • 1 chili (vanlig röd spansk peppar funkar bra här!)
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • till servering:
  • hackad koriander
  • limeklyftor
  1. Skrubba potatisen och skär den i bitar. Koka potatisbitarna knappt mjuka och låt dem ånga av och svalna i ett durkslag.
  2. Blötlägg chipotlen i hett vatten en kvart.
  3. Hacka chipotle, vitlök, chili och lök fint.
  4. Stek potatisen fem minuter på hög värme i olivoljan så den får fin färg. Sänk sedan värmen något och tillsätt chili- och lökhacket. Stek ytterligare fem minuter eller tills hacket fått fin färg. Salta och rör om ordentligt. Strö över hackad koriander. Servera med limeklyftor att pressa över.