Päronsorbet med honung

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

4 portioner

Tid: 15 minuter + 3 timmar i frysen

Nu när fruktdiskarna mest erbjuder influget, skrumpet och smaklöst tar jag understundom min tillflykt till burken. Jag är nämligen enormt förtjust i konserverade päron. Det här är en mycket enkel dessert som väcker omgivningens jubel (om omgivningen inte är helt pantad).

  • 1 stor burk konserverade päron
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1 msk pressad citron
  • Kryddhonung:
  • 1 dl ljus honung
  • 1 krm salt
  • 2 krm kanel
  • 1 krm mald kryddnejlika
  • 1/2 tsk rostad svartpeppar
  • Till servering:
  • frysta björnbär, halvtinade
  1. Låt päronen rinna av och skiva dem. Spara spadet. Frys skivorna utbredda på plastfolie på ett fat. Ställ även in 4 coupeglas i frysen.
  2. Förbered kryddhonungen: Koka samman alla ingredienser och låt det puttra i ett par minuter tills honungen precis börjar dofta ”karamelligt”. Dra snabbt bort från värmen och låt svalna något.
  3. Kör päronen till ”snö” i en matberedare med kniven monterad. Tillsätt skal och saft av citron. Späd med en aning päronspad tills sorbeten får en smidig konsistens.
  4. Sleva upp i coupeglasen, dekorera med björnbär och servera omedelbart med ljummen honung. Det här är en mycket enkel dessert som väcker omgivningens jubel (om omgivningen inte är helt pantad).

Fler inlägg