Potatismos med grov senap och gräslök

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 2

Potatismos är bra barnmat. Men medan barnet föredrdar sitt rent vill vi med balserade smaklökar ha mer tryck i det. Gör ditt vanliga mos och dela det i två delar. Smaksätt vuxenmoset direkt i skålen. Kom ihåg att alltid koka upp mjölken till moset. Det gör verkligen stor skillnad. Servera gärna moset till hemstekt rostbiff och gröna ärtor. Sås behövs inte när moset är så smakrikt.

Mos över? Blanda med lite vetemjöl och ett ägg. Stek små plättar. Servera som förrätt med lite rökt lax oppanpå.

  • 2 portioner potatismos
  • 1 msk stark skånsk senap
  • 1 dl grovriven extralagrad prästost
  • 1 msk fryst gräslök eller kinesisk gräslök
  • ev 1 tsk rostade bruna senapsfrön
  • 1 msk smör och rapsolja
  • nymald svartpeppar
  1. Vänd runt moset med smaktillsatsen. Tillsätt ev lite mer kokt mjölk. Smaka av med salt och peppar.