Pyttes partypoppers med bacon och cheddar
Receptmakare: Eleonora von Essen
ca 30 stycken
Tid: Ett par timmar, ha ingen brådska
Jag har hört att det finns droger som kallas partypoppers, men i dessa finns inget beroendeframkallande förutom cheddar. Och bacon. Och bakad potatis. Och - ja, ni fattar. Krisp utanpå och en het, krämig överraskning inuti; det är helt enkelt ett Kinderägg för vuxna.
- 2 bakpotatisar
- 25 g smör
- 1 pkt bacon
- 100 g lagrad cheddarost
- 2 små gröna pepparfrukter
- 1 klyfta vitlök
- 2 msk hackad persilja
- Svartpeppar
- Till panering:
- 2 ägg
- 2 dl mjöl
- 2 dl ströbröd
- ca 1/2 liter olja till fritering, t ex raps
- Pricka potatisarna och baka dem i ca 1 timme i 200°C. Gröp ur innanmätet i en bunke rör ner smöret. Strimla baconet och stek det; ös ner finhackad vitlök och tunt skivad pepparfrukt när baconet börjar få färg. Ge det hela någon halv minut under omrörning.
- Blanda fräset med potatisen. Persiljan får göra sällskap, och så smaka av med peppar och eventuellt lite extra salt.
- Skär osten i små tärningar och vänd ner dem med. Gör korvar i plastfolie av härligheten och släng in i kylen i någon timme, eller över natten.
- Skär dem i lagom munsbitar och panera dem; vänd först i mjöl, sedan ägg och sist ströbröd. Fritera dem i olja tills de är gyllene och krispiga.
Eleonora är även känd som Pytte och bloggar här i vanliga fall.