Pyttes partypoppers med bacon och cheddar

Receptmakare: Eleonora von Essen

ca 30 stycken

Tid: Ett par timmar, ha ingen brådska

Jag har hört att det finns droger som kallas partypoppers, men i dessa finns inget beroendeframkallande förutom cheddar. Och bacon. Och bakad potatis. Och - ja, ni fattar. Krisp utanpå och en het, krämig överraskning inuti; det är helt enkelt ett Kinderägg för vuxna.

  • 2 bakpotatisar
  • 25 g smör
  • 1 pkt bacon
  • 100 g lagrad cheddarost
  • 2 små gröna pepparfrukter
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk hackad persilja
  • Svartpeppar
  • Till panering:
  • 2 ägg
  • 2 dl mjöl
  • 2 dl ströbröd
  • ca 1/2 liter olja till fritering, t ex raps
  1. Pricka potatisarna och baka dem i ca 1 timme i 200°C. Gröp ur innanmätet i en bunke rör ner smöret. Strimla baconet och stek det; ös ner finhackad vitlök och tunt skivad pepparfrukt när baconet börjar få färg. Ge det hela någon halv minut under omrörning.
  2. Blanda fräset med potatisen. Persiljan får göra sällskap, och så smaka av med peppar och eventuellt lite extra salt.
  3. Skär osten i små tärningar och vänd ner dem med. Gör korvar i plastfolie av härligheten och släng in i kylen i någon timme, eller över natten.
  4. Skär dem i lagom munsbitar och panera dem; vänd först i mjöl, sedan ägg och sist ströbröd. Fritera dem i olja tills de är gyllene och krispiga.

Eleonora är även känd som Pytte och bloggar här i vanliga fall.

Bild för Redaktionen

Mer från Redaktionen


Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen