Sirapsfläsk

Receptmakare: jens Linder

Portioner: 4 små

Tid: 2 timmar i ugn+ 12 timmars marinering

Det här är en salt aptitretare med maltiga aromer. Den passar bra som tilltugg till öl eller fördrink.

  • 1 flaska porter (33 cl), gärna Carnegie
  • ½ dl maltsirap
  • 200 g rimmat fläsk i bit
  • 2-3 msk ljus sirap
  1. Blanda porter och maltsirap i en bunke. Lägg fläskbiten i påse och häll i marinaden. Knyt om och låt ligga över natten i kylskåpet. Vänd gärna en gång.
  2. Placera fläsket i en ugnsfast form med svålen neråt. Sätt in den i kall ugn och sätt på den på 150°C. Låt stå i ugnen i 2 timmar.
  3. Ta ut fläsket, låt det svalna och skär bort svålen. Skär köttet i riktigt tunna skivor.
  4. Arrangera skivorna på ett serveringsfat och ringla över ljus sirap. Servera som tilltugg.