Smarriga pepparkakskolor

Receptmakare: Mia öhrn

Tid: 10 minuter (max!)

Portioner: 20-25 knäckar

Supergoda kolor som snabbt kokas ihop i mikron. De smakar lite som pepparkaksdeg, fast ännu godare. Detta är en ganska liten sats, men koka hellre flera omgångar än att dubblera den. Malda pepparkakskryddor finns att köpa som färdig kryddblandning i de flesta butiker.

Perfekt som julklapp om du lägger dem i en fin burk eller skål. och det gör du ju!

  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 dl ljus sirap
  • knappt 1 tsk malda pepparkakskryddor
  1. Mät upp alla ingredienser i en stor, mikrosäker bunke. Sätt in skålen i mikron på full effekt (ca 750 w) i 5 minuter.
  2. Placera under tiden ut små knäckformar på en bricka. Smörj eventuellt brickan med lite smör för att förhindra att formarna välter.
  3. Rör om i kolan och låt koka ytterligare 1-2 minuter tills smeten har tjocknat och känns lite seg. Skulle kolan mot förmodan fortfarande vara rinnig kan du mikra smeten ytterligare någon minut.
  4. Skeda upp kolan i formarna och låt stelna. Förvara svalt.

Bild för Mia Öhrn

Mer från Mia Öhrn


Bild för Mia Öhrn
Bild för Mia Öhrn
Bild för Mia Öhrn
Bild för Mia Öhrn
Bild för Mia Öhrn