Receptmakare: Lisa Förare Winbladh
Portioner: 4
Tid: 15 minuter+tid att dra
Den här milda sillen är god till citronsnaps och kokt potatis. På sommaren passar det fint att vända ner mängder av fint skuren dill och gräslök. På vintern kan det vara skoj med pyttesmå äppelbitar.
- 1 burk 5 minuterssill eller heminlagd sill
- Senapssås:
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 msk ljus honung
- 2 msk skånsk senap
- 1 msk fransk senap
- 1 dl neutral olja
- 1 1/2 dl gräddfil
- nymald vitpeppar
- Låt sillen rinna av ordentligt.
- Blanda vinäger, honung och senap. Vispa ner oljan lite i taget. Rör ut med gräddfilen. Smaka av med mycket vitpeppar.
- Vänd försiktigt runt sill och sås. Låt stå och dra i kyl över natten.