Spansk mandelmassa

Receptmakare: Anna billing

Portioner: 250 g cirka
Tid: 30 min

  • 200 g sötmandel
  • 200 g socker
  • 2 dl vatten
  • 1 äggula
  • 1 citron (skal och saft)
  • 1 kanelstång
  1. Koka upp vatten, socker, kanelstång, citronsaft och skal i en tjockbottnad kastrull. Låt sjuda tills sockret har löst sig.
  2. Skala mandeln om det behövs och hacka den fint i en matberedare. Blanda den i kastrullen med sockerlag och låt sjuda under omrörning på låg värme tills lagen börjar tjockna. Dra då kastrullen från spisen och låt blandningen svalna lite. Plocka upp kanelstången
  3. Vispa upp äggulorna i en separat skål. Blanda ner dem i kastrullen under omrörning.
  4. Kör blandningen i matberedaren tills den är tjock och smidig.