Yoghurtsås med vitlök och bockhornsklöver

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 8

Tid: 10 minuter

Blad av bockhornsklöver ger en fyllig valnötsmak åt den runda yoghurten. Det är nästan lite magiskt för när du först smakar av yoghurten kommer du att fnysa åt den tama smaken. Men vänta du bara! När den får dra ett tag växer smakerna exponentiellt. Friskt tillbehör till stekt fisk eller med stekta grönsaker som auberginer. Om du inte har bockhornsklöver blir såsen god med 1/2 dl finhackade valnötskärnor. Fräs dem då tillsammans med vitlöken tills de precis fått en aning färg.

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl god olivolja
  • 1 1/2 msk torkad bockhornsklöverblad (methi)
  • 4 dl tjock yoghurt (10%)
  • ev 1/2 tsk krossad torkad chili
  • 1/2 tsk socker
  • 1/3 tsk salt
  1. Hacka vitlöksklyftorna fint. Hetta upp dem tillsammans med oljan. Fräs tills de mjuknat. Smula ner bockhornsklöver och chilin. Rör om. Fräs 1/2 minut. Dra omedelbart kastrullen av plattan om det blir för varmt.
  2. Vänd ner kryddoljan i yoghurten och rör om försiktigt. Smaka av med socker och salt. Låt dra i minst 1/2 timme.

 

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh