Kålrot på asiatiskt vis

Torkade räkor hittar du oftast i frysen på asiatiska butiker. Om du inte får tag på torkade räkor kan du hoppa över dem och istället vända ner 2 tsk fisksås samtidigt med sambal. Eller ersätta med 1 dl bitar av torkad shiitakesvamp, så blir rätten helt vegetarisk.


Portioner: 4
Du behöver: 

1/2 dl torkade räkor
    1 (ca 400 g) kålrot
    2 bananschalottenlökar
    1 msk finhackad ingefära
    2 msk neutral rapsolja
    1/2 msk sambal oelek
    2 dl kyckling- eller grönsaksbuljong
    300 g marinerad tofu, seitan eller tärnade köttrester
    Till servering:
    Nykokta nudlar eller fullkornspasta
    Broccoli
    Fint skuren färsk koriander och/eller salladslök

Gör så här: 
  1. Slå kokande vatten på räkorna och låt stå i minst 20 minuter.
  2.     Skär av skalet på kålroten med vass kniv. Tärna den fint. Skala och hacka löken.
  3.     Stek försiktigt räkor, kålrot, lök och ingefära i rapsolja tills allt är riktigt mjukt och gyllene. Ha tålamod. Minst 10 minuter.
  4.     Rör ner sambal och fräs i någon minut under omrörning tills den skiftar i färg. Vänd ner buljong och tofu. Garnera gärna med färsk koriander och finskuren salladslök.

Bild för Lisa Förare Winbladh
2007-12-30
Av

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh