I eftermiddag svarar jag på valfria matfrågor på Twitter. Twittra en matfråga så twittrar jag korta svar. Helt enkelt för medtagen efter gårdagens strapatser för att orka ngt annat. Kör hårt!
Edit: Jag svarar alltså på korta matfrågor på Twitter. Inte långa utredningar i kommentarerna nedan. Hav förbarmande med en krasslig kvinna! :-)

Kommentarer
8 svar till ”Fråga Lisa!”
Får man fråga här? Jag ids inte skapa ett twitter-konto.
Var får man tag på jästa svarta bönor utan en massa smaksättning, och i lagom stor förpackning? (Inga jättelådor för restaurangbruk.)
Har Blue Dragon eller liknande svennefabrikat något?
Hej Lisa!
Jag har en fråga angående agar-agar. Jag har läst att agar-agar inte kan användas tillsammans med mjölk, grädde osv för att det behövs en viss mängd syra för att agar agar ska kunna stelna. Stämmer verkligen detta?
Jag undrar även ifall agar-agar är bättre än gelatin? Finns det någon tumregel när agar-agar ska användas och när gelatin ska användas?
Tacksam för svar!
Doris! jag kommer att skriva om agar på Matmolekyler kanske redan nästa vecka:-)
Kan du inte på Matmolekyler utreda hur stor risken är att natriumbensoat kan sönderdelas till bensen i närvaro av askorbinsyra. Bensen är cancerframkallande. Tex gjorde min dotter äppelmos enl Vår kokbok. Tyvärr följde hon receptet och blandade i natriumbensoat trots att vi burkkonserverar! Moset fick bismak så nästa dag gjorde vi en jätte sats och blandade ut. Då kokade vi ju upp alltsammans. För att få moset ljust så hade vi lagt äpplena i kallt vatten tillsammans med just askorbinsyra. Blev vi Bensenförgiftade?
Mitt i natten vaknar jag. Är vi flyktiga andar på väg från ett dimensionskärl på väg till ett annat?
Varför tycker jag att pärltomater är så goda? Ständigt dessa frågor! Du är ju tomatexpert. Det var nog det jag var mest intresserad av.
Dummkopf. Hav förbarmande med idioter. Twitter.
Bensen, var det den där molekylen med ormarna som bet varandra i svansen?
Annika K: Jag brukar lägga äppelklyftorna i vatten med lite salt i kanske en tesked till 2 liter. Då mörknar inte äppelmoset ens när det är nerfryst under lång tid.
Hej,
jag undrar om man kan koka sönder agar agar, vad är max temperaturen för kokning i så fall?
och vad blir resultatet vid en för hög kokning?
Tack på förhand,
Jan