kycklingsallad

Polsk kycklingsallad

Jag skriver det här till tonerna av Eleanor Rigby. Jag vaknade med den i huvudet och sedan har den följt mig genom dagen. Jag har hummat lite småfalskt  om ensamhet. Kan vara världens bästa stråklåt. Eller helt enkelt världens bästa låt, undantaget Float on.

Men som vanligt svävar jag ut. Hålla sig till ämnet, det får andra göra.  Egentligen hade jag tänkt mig en smidigare övergång, men jag hittade ingen som helst koppling mellan Beatles och en kycklingsallad. Likväl vill jag inte radera första stycket och börja om. Så det så.

Idag handlar det om brunchen igen. Och den riktigt goda kycklingsallad jag svängde ihop bara sådär. Jag kallade den polsk, inte helt utan täckning eftersom det verkligen är någonting jag skulle kunna tänka mig att min kompis Julita skulle svänga ihop. Men jag hade inget recept, jag bara tänkte på en ensalladilla rusa och freestylade.

Det blev så gott att Magnus och jag åt den morgon, middag, kväll. Och morgon middag, kväll igen. Eller vänta, det kanske mest för att det var en så stor sats, förresten. Men det var verkligen gott om man som jag är en sucker för majonäsbundna sallader och kondimenter. Och är ni inte det? Tja, då är ni på fel blogg helt enkelt.

Polsk kycklingsallad

Receptmakare: Margit Richert

Portioner: 10 kanske?

Tid: 1 timme

Perfekt på julbordet. Eller i stället för julbord, här får man det mesta i en sallad.

  • 2 kokta kycklingfiléer
  • 4 kokta potatisar
  • 2 hårdkokta ägg
  • 15 gröna oliver
  • 1 stor saltgurka (eller ännu hellre en mjölksyrad dito)
  • en näve syltlök
  • 2 stjälkar selleri
  • 4 hela inlagda rödbetor
  • 1/2 gul lök
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl smetana eller creme fraiche
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 msk pressad citron
  • 2 msk grovkornig söt senap
  • herbamare och svartpeppar
  1. Skär de första 9 ingredienserna i små kuber.
  2. Blanda med majonnäs och gräddfil. Smaka av med övriga ingredienser.
  3. Ät.

Kommentarer

2 svar till ”Polsk kycklingsallad”

  1. Inger

    Gottigott, råkade jag ha ca 2 ansjovisfileer, skulle jag nog hacka ner dem också.

    1. Inger: det här ett typiskt recept som mår bra av att crowdsourcas. :)