Zucchinin blir otroligt god när den tillagas. Läcker till pasta, fylld ugnsbakad eller som här i en soppa. Soppa som jag f ö gärna äter till lunch men även som en grön förrätt istället för att äta grönsaker till varmrätten. Lite som i Frankrike där man serverar flera rätter efter varandra istället för med varandra. Ibland kan smakerna vinna på det tycker jag.
Körvel- doftande zucchinisoppa
Receptmakare: Kinna
Portioner: 2
Tid: max 30 min
Servera gärna med en fint skivad baguette, penslad med olivolja, rostad i ugnen. Vid servering dras en halverad vitlöksklyfta över baguetteskivorna.
- 300 g zucchini
- 5 dl vatten
- 1 grönsaksbuljongtärning
- drygt 1 tsk torkad körvel
- 1 äggula
- 1 dl mellangrädde
- gräslök
- salt och peppar
- Riv zucchinin grovt.
- Koka upp vatten och buljong, tillsätt zucchini och körvel. Låt koka upp.
- Blanda äggula och mellangrädde i en skål.
- Häll soppan över blandningen.
- Sedan tillbaka i kastrullen och värm försiktigt.
- Smaka av med gräslök, salt och peppar.


Kommentarer
Ett svar till ”Zucchinisoppa”
Ahhh… zucchinisoppa är underbart! Fast jag föredrar nog den mexikanska varianten, krämig eftersom den mixas till en slät soppa :D Eller min egen med koriander i. Dottern kallar den “sopa verde” (grön soppa) och är hennes favorit sedan hon var 1 år gammal. Och vi kör också latinovis: soppa som förrätt! Vem blir mätt på vanlig soppa? Soppa som huvudrätt ska ha mycket mera i: kött (nöt, fläsk, fisk, fågel, ägg) eller bönor, massor med rotfrukter och grönsaker… då mättar den.
Mera gods soppor åt folket! Mums!