Bloggpaus i fjällen

Jag är inte bara matbloggare, jag är skidskolemamma också. Och en riktigt skruttig längdåkerska.
Om bara ett par timmar kör vi till Tandådalen i Sälen. Jag tänker lämna datorn hemma, inte laga mer mat än nödvändigt och framför allt vara med familjen så mycket som möjligt.

Familjen, ja. Förutom våra egna tre barn så har vi med ett extrabarn och bägge hundarna (de skulle vara på pensionat men fick lägligt nog ögoninflammation).

Dessutom “vår stora, feta skånska släkt” som svägerskan brukar kalla den.
I år kommer tjugoåtta släktingar att vara i Sälen samtidigt. Vi bor dock inte i samma stuga, eller ens i samma by allihop, men vi samlas och äter hos varandra om kvällarna.

Det blir inga större överraskningar; fjällveckan är full av små traditioner att följa och bryta mot. Jag vet till exempel redan att vi får fantastiska kroppkakor som min mans morbröder har lagat, ärtsoppa med varm punsch och skånska pannekagor hos svärmor, kycklinggryta hos svägerskan och gulasch hos kusinen.

Själva brukar vi laga svamprisotto, men i år har jag asat med råkorv som vi stoppat i butiken istället (ska berätta mer om korvprojektet  när jag kommer hem). Det blir för mycket jobb att stå och hacka grönsaker åt en så stor sats risotto som skulle ha krävts för att mätta alla. 

Annars då? Bästa våffelstället: Joänget. Bästa lunchen: Lisa Elmqvist i Sälen. Bästa middagsfriden: Lammet och Grisen med gott vin och kött till oss vuxna och lekrum och filmvisning för alla barn.

Jag kommer att hänga många timmar i legotältet och satsa på att köra ett varv runt fjället varje dag.  Idag var jag på handarbetsworkshop på Kulturen och blev himla sugen på att virka mig en OS-mössa, eller i alla fall ett iPhonefodral (så jag inte ska ta miste). Vi får se om det gått över tills jag kommer upp. Ha en bra vecka, så hörs vi när jag kommit hem.

Kommentarer

7 svar till ”Bloggpaus i fjällen”

  1. Ha det så skönt :)

  2. Och kör försiktigt för guds skull!

  3. Ha en riktigt fin vecka!

  4. Ha det så skönt! Och Lammet och grisen ägs av mina kusiner, så hälsa från mig. :)

  5. Tack så mycket! Det gick bra att köra och vi är lyckligt framme. Kul att Lammet & grisenägarna är dina kusiner, Gitto. Såg namnet när jag länkade upp och tänkte faktiskt fråga ;-) deras restaurang är i alla fall en hårt prövad småbarnsfamiljs bästa chans till en god kväll, de borde ha medalj!

  6. Den ursprungliga lammet och grisen byggdes på Öland av min far (och utan den – ingen Gitto. Det var där mina föräldrar träffades och blev kära). Sedemera har mina kusiner tagit över och öppnat sälen-filial. Fast jag har aldrig varit i Sälen, dessvärre.

  7. Vad fint att de möttes där! Har inte varit på öländska originalet, får prova det någon gång.