Potatis Anglais från Deville

Receptmakare: Restaurang Deville

Portioner: 4

Tid: 30 minuter

Det här fantastiskt smarriga receptet kommer från sympatiska restaurang deVille i Stockholm. Servera gärna till rosastekt lever eller stekt fisk. Det kan också ätas med enbart en matig kikärtssallad och gröna blad.

  • 100 gram bacon
    12 (700 g) mandelpotatisar eller annan mjölig potatis
    2 bananschalottenlök
    1 knippe persilja
    2 msk kapris
    2 msk smör, rumsvarmt
  • salt, nymald svartpeppar
  1. Tärna baconet fint och stek det knaprigt. Låt rinna av på papper.
  2. Skala potatisen och koka den riktigt mjuk. Låt ånga av i kastrullen.
  3. Finhacka schalottenlök och persilja under tiden.
  4. Mosa potatisen grovt med gaffel. Blanda ner bacon, lök, persilja,kapris och smör. Smaka av med salt och peppar.