Igår gick finalen i Årets Hemmakock. Tillsammans med charmige Erik Haag var jag konferencier så jag kan ge lite insiderinfo. Vann gjorde matbloggarna Anne och Dagmar. Extra kul eftersom jag följt dem ett par år. Dessutom var deras recept min personliga favorit eftersom jag älskar chili. Cocacolan som ingick i receptet hade jag dock skippat även om det var lämpligt stockholmskaxigt. Jag ogillar kolsyrat, kemikalietätt sockervatten som idé.
Årets tävling var den svåraste hittills. Både inlämningsuppgiften (landskapsrätt av framdelskött) och den improviserade förrätt som skulle lagas med den hemliga råvarukorgen krävde mycket av kockarna. Och samtliga levererade. Jag vill speciellt hylla de kreativa tillbehören mandelpotatisquesadilla och jordärtskocksgnocchi som var riktigt goda.
Kurt Weid som var juryns ordförande gjorde som vanligt en strålande insats. Som rutinerad tävlingsdomare gav han tävlingen den pondus som behövdes.
I morse gick jag upp bisarrt tidigt för att laga grytstek i Radio Sörmland med Lotten Bergman.
Nu har jag kollapsat i sängen men återuppstår från de döda när vinet från Jura slås upp i glasen.
Kommentarer
6 svar till ”Årets Hemmakock, grytstek och vin från Jura”
Du är som alltid välkommen till inslag på Radio Sörmland
Lisa! Idag har du gjort en sjuåring som inte alls kommit till freds med det där fantastiska med nya maträtter, väldigt mätt och belåten. Till och med lite mer än så faktiskt!
kram till dig!
Vera: Vad glad jag blir! Barnmatlagning är inte min starkaste gren (fråga min mans barn :-9 )Vad var det ni lagade?
Kikärtspannkakorna! Konversationen runt maten finns på min blogg, men han lanserad bla idén att bli kock :D
Jura-vin som är så fantastiskt! Jag tillbringade nästan varje helg i Lons-le-Saunier, mitt i det vindistriktet, under tre år. Nördinfo: jag har skördat druvor hos vänner som hade en yttepytteliten vingård i Château-Chalon.
Tack för fint konferencierskap. Och läsvärd blogg förstås!
/Johan – med jordärtskocksgnocchis