Bäst i test

Nu lägger jag mig och självdör. Jens Liljestrand kan inte bara skriva noveller som ingen annan. Årets roligaste mattext har han också skrivit. (Via Isobel.)

Kommentarer

11 svar till ”Bäst i test”

  1. Om mannen inte ens får grilla längre, inte bidra till att skaffa mat för dagen… endast befrukta ibland… vad är hans funktion?

    Jag tycker synd om unga män som måste växa upp i ett samhälle där de inte anses ha någon funktion alls. Inte ens att grilla lite ‘manligt’ får de göra längre. Varför ska de finnas till? (I enlighet med Naturen?).

    Vi kvinnor kan ju göra allt numera, det enda vi behöver är att en spermie befruktar ägget, om vi vill. Men, varför behövs män i så fall? Genushysterin och jakten på mannen passar inte i vårt samhälle, där mannen både byter blöjor, lagar mat, arbetar, älskar… m.m. Precis som vi kvinnor alltid har gjort.

  2. Gabriela: Jag tror faktiskt du måste läsa texten en gång till.

  3. Eva

    Lisa – Håller med dig, vilket helt makalös text och kommer omedelbart köpa Paris-Dakar.
    Nu en helt annan fråga: vad tycker du om induktionshäll ? Låter förstås otroligt men vi skall lyfta upp 60-talsköket (bara lite, lite) och bl a byta ut en 50 år gammal Huskvarna med gjutjärnsplattor, två ugnar samt timer (fatta lyx 1963) Älskar denna spisen men inser att det inte går att behålla den. Så vad göra – induktion eller vanlig häll ? Vad slags ugn ? Kunde ni inte göra en liten artikel i frågan hälsar Eva och tackar för bra sajt (understatement)

  4. Eva: Vi har en spis som vi inte kan avgöra är från jura eller krita. Gasugnen är hopplös och går ej att få under 140 grader. På Matlabbet har vi mycket konventionella elspisar helt enkelt för att de ska vara begripliga och lättanvända för deltagarna på matlagningskurserna. Som du förstår är jag fel person att fråga, men jag tackar för förtroendet. ;-)

  5. Eva

    Aha, då tackar jag i alla fall. Schade ändå för andra jag frågat i övrigt är sluga hantverkare eller försäljare som har kickbacks på vad de säljer. Nå, de får väl kedja fast mig vid min gamla spis så skiner jag i induktion. Ha en trevlig kväll hälsar Eva på väg mot helstekt entrecote och, och, och, sitt livs första beurre blanc (är ändå över 50 men blev inspirerad av en annan av dina texter här)

  6. Ohhhh! Induktion!!!
    Vi hade tidigare gas, som jag älskade för att den reagerade så direkt på vreden. Man kan styra temperaturen på ett helt annat sätt.
    Nu har vi en ganska bra glashäll, den som hade snabbast responstid för 8 år sedan. (Oj, vad tiden går.)
    Ibland lagar jag mat hos min mor som investerade i en indukstionshäll för några år sedan. En njutning, just för snabbheten! Bra att den inte är varm så länge när man är klar, men kanske inte lika viktigt i mina ögon..

  7. Jag har en Elektrolux med glashäll, ca 10 år gammal. Spisen är väl OK, men det är ugnen som gör mig lyrisk. Den har två ugnar; en normalstor och en liten. Det är skitsmart. Den lilla ugnen räcker för 99% av all min ugnsanvändning (skulle säkert räcka för 80% av ugnsanvändningen i ett normalt hem), och blir varm på nolltid.

    Hittar du en sådan spis; så köp den.

  8. Jag säger som Newsmill: Mina läsare kan mer än jag.

  9. Wow! Tack för lästipset.

  10. Framförallt så kan dina läsare mycket mer än vad Newsmills läsare kan.

  11. Eva

    Tack pipopp & HeMo för utmärkt input. Kan möjligen bli en tvåugnsspis, hade glömt den, verkar himla bra. Å andra sidan har induktion ingen eftervärme – might come in handy när beurre blanc tillreds, skar sig bums igår på gjutjärnsplattan (isbit, såklart och god blev den iaf)(& hade bara rödvinsvinäger så färgen blev sublim)