1323553796_ff2fdc36f8

Café Landtmann, Wien

Första drinken i Wien dracks på Café Landtmann, precis bredvid det flådiga och ack så seriösa Burgtheater. Arkitekturen ställer krav. Här fnissar man fan inte på fel ställe. Drinken föregicks så klart av diverse bakverk och en kaffetår. En dubbel espresso och en Landtmann kugeln för mig. E drog i sig en chokladtårta och A glufsade i sig en jorgubbs-och flädertårta. Min pjäs var en stor, maffig kula med rom, rullad i tunga kulor av mörk choklad. Väldigt fin romsmak och mycket god. Dock så pass mäktig att jag likt Pavarotti tvingades torka min fuktiga panna med en nystruken vit näsduk.

AperolSprizzFör att degustationen skulle optimeras krävdes både beska och alkohol. Drinkmenyn på Café Landmann är inte av det digrare slaget, men min nyvunna kärlek Aperol fanns inblandad på fler än ett ställe. Valet föll på Aperol Sprizz, 6 cl Aperol och en styv deciliter sekt. Tja, inte världsklass precis, men en hyfsad beska kombinerad med lite spritsighet och torrhet från det mousserande vinet. Sällskapet, bakverken och vår hövlige servitör Herr Michael var betydligt vassare behållning än drinken. Här ska man dricka kaffe och äta bakverk. Så enkelt är det. Gärna innan en fyra timmar lång socialrealistisk teateruppsättning med politisk kontext.