Diamondback

Diamondback

Stark, starkare, starkast!

Då och då behöver man nåt riktigt tjongigt för att komma igång. Inte minst en fredag efter en tämligen intensiv arbetsvecka. Efter ett långbänksmöte hos den stora möbeltillverkaren och en avslappnande båtresa från Landskrona till Ven, var det skönt att pula en smula med maten och studera Martin när han klirrade lite med buteljerna, nynnade en trudelutt och sedan ropade att drinkarna var klara. Också några lättsaltade lantchips på det.

Diamondback är som sagt en stark historia. Svagaste ingrediensen är Calvados som i regel håller 40%. Det känns. Det känns bra. Det känns mycket bra. Det här är en mogen, sofistikerad cocktail. Inget man står och vrålar över på krogen. Man sitter ner, i en gammal insutten skinnfåtölj. Gärna till tonerna av Béla Bartók eller Alban Berg. Som sagt, en potent historia, men med massor av mjuka, fina smaker. Örtighet från den gröna Chartreusen, bröd och kola från whiskeyn och fruktighet från Calvados. En kraftfull, men nyanserad symfoni som med bestämda, men nyckfulla steg dansar hela vägen ner i magen och skickar glada signaler genom varenda synaps.

Nöj dig dock med en. För mycket av det goda kan vara underbart.

Diamondback

Starkt och gott. Som livet själv.

  • 4,5 cl rye whiskey
  • 2,5 cl Calvados
  • 2 cl grön Chartreuse

Rör ihop ingredienserna i ett mixerglas tillsammans med mycket is. Sila upp i glas tillsammans med en stor isbit eller två. Njut av livet.

Skål!