hohohoho!

Grön dystopi

Ur grön synvinkel var gårdagen en förlorad dag. Jag hade nämligen glömt avbeställa fisken från Årstiderna så det blev lubb till middag. Jag gjorde palak paneer som var medioker och därmed obloggbar.

Nu ska jag sura lite. Sen ska jag hitta på något vettigt att servera ikväll. Det lutar åt hamineägg. I morgon ska jag laga teäggoch sedan blir det banne mig crabcakes till middag i morgon. Men det blir nog vegetariskt minst en dag i veckan framöver. Indiskt, så klart!

Det enda som muntrar upp mig är att det är dags att utse en ny Veckans Matnörd. Så vad är de däringa till vänster för nåt? Och hur ska det tillagas? Ha, nu fick ni att bita i!

Fyndigaste eller mest rätta svaret belönas alltså med titeln Veckans Matnörd.

Förresten kan den som vill läsa min artikel om chilibristen i Stockholm här.

Kommentarer

28 svar till ”Grön dystopi”

  1. Jag gjorde också palak paneer igår (tack för idén!) och den blev helt okej. Inte vansinnigt god men okej. Jag använde det här receptet ungefär, men tog inte så mycket tomater och hoppade över det där med panering etc. och la bara ner i paniren i såsen i stället.

  2. Min PP var synnerligen oinspirerad. Måste jobba på den. Tror att en del av problemet var en villfarelse att spenaten skulle ha någon sorts fräschör kvar. Dumt. Spenat är god när den får koka länge, den får den där lena smörigheten.

    Dessutom hade jag trott att ungarna skulle gilla den men de var ytterst kallsinniga.

  3. Karin W

    Jag gissar att det är någon typ av Ticka eller kanske Angelikarot på bilden, ja det är ju två vilda och väldigt skilda saker men men

  4. Jag tycker mest det ser ut som skalade jordärtskockor hur jag än vänder och vrider på det:)

  5. Jag tycker också det ser ut som tickor! Sådana där som växer på björk. Om det är sådana, och de går att äta har jag en veritabel skatt på tomten. *håller tummarna*

  6. Karin W

    Jag älskar att gissa märks det eller?
    Stort skutt från höga träd till “underjorden”
    Kan det vara vit tryffel?

  7. Vissa tickor kan ätas, betoning på vissa.

    Jag har sett de här förut, det tror jag åtminstone, men vad de heter… en toppig sorts murkla som de friserar ytan av på och sedan torkar, morechella esculenta.

  8. Fel, fel, fel! Det är ingen svamp. Inte ens i närheten.

  9. Räcker dem om jag kan tala om vilket hylla de ligger i ungefär på Omi Foods?

  10. Botaniska jag har nu letat.
    Vet int ehur pass bananer är ett förbjudet ämne men vi föreslår torkad skalad bananstam.
    Torkad kassavarot, kanske eventuellt torkad taro. Det senare är ett rejält longshot för Taro bereds into till torkad råvara. Torkat daikonrot ingår också i gissandet.

    Jag ser eländet precis framför mig men jag har glömt texten på paketet. Mycket irriterande. Nu kommer jag att tänka på det här till jag får reda på VAD det är. Jag har uteslutit lotusrot. Också daikon är ett någorlunda stor steg, det picklas före den läggs in.

  11. och som ett totalt wildcard, hel torkad ingefärd

  12. Fullständigt omöjligt att gissa. Det ser ut att vara någon form av rotsak. Lite torr på ytan. det värsta är att jag har en otäck känsla av att jag borde veta vad det är. De mörka fläckarna påpminner om något.

    Jag behöver nog nya glasögon.

  13. De kommer inte från asien och de är köpta på Hötorgshallen. Nog med ledtrådar!

  14. Sparrispotatis??

    Vilt skott i mörkret.

  15. gnölbert

    det är INTE angelikarot:
    http://blogg.passagen.se/fruktat/20080124#angelicarot_1kg_kina
    jag tror det tsopp-tsoppibönor (fast omogna!)

  16. Dieva är något stort på spåren!

  17. Vildpotatis? Vit sötpotatis? Nu har det gått så många dagar att jag börjar bli rejält nyfiken :)

  18. Usch, det finns ju massor av potatissorter.
    Vad sägs om “Falsk” sparrispotatis – kokt och smörsvängd.

  19. Jamen, det här är inte sorten utan mer beredningen och ursprunget som är viktigt.

  20. Ahahaaaa..det är chuño, nu måste jag helt enkelt ha rätt. Torkad potatis..

  21. Ojojoj, det bränns! Glödhett.

  22. Svensk frystorkad potatis då, typ vildmarksmat..

  23. Ja, frystorkad potatis skulle det kunna vara. Annars vet jag faktiskt inte.

  24. Det börjar på T, den är vit och inte svart som den något vanligare sorten på C. Jättenära!

  25. Örjan

    Tunta (picana)
    Min gissning baserad på frystorkad potatis, dock ej “chuno”. Men engelska Wikipedia nämner “Tunta”
    Rätt gissning?
    (Lika svårt som Lottens julkalender med hemligbloggare)

  26. Tunta kallas även för chuño blanco men jag ger mig och faller på målsnöret :)
    Jag blev bjuden på chuño av en Bolivian vi umgicks med på 80-talet men minns alls inte vad det smakade men den var svart iaf. När jag kollade på nätet fanns den även i vit variant och därför gissade jag på det.Och idag var jag tvungen att fråga en ytlig bekant från sydamerika om fenomenet och enligt honom är tunta och chuño blanco samma sak.

  27. Om det är “Tunta” är Anna-Eva den värdiga vinnaren.
    Hon gav mig spåret, därefter googlade jag bara på “frystorkad potatis” och tog mitt svar från Wikipedias text.
    Personligen hade jag aldrig hört talas om det tidigare.