Hötorgshallen: Ett ymnighetshorn

Jag blir bara mer och mer förälskad  i Hötorgshallen och har redan planerat för Taffels stora guide över de olika saluhallarna. I morgon ska jag fotografera några av fynden men ett är redan slukat. Ena stunden var osten där, nästa var den borta. Österqvistarna visste vad de gjorde när de trugade på mig en bit robiola med mjölk från tre sorters kreatur. Förledande mild men med ett smakdjup och arom som hette duga. Ät med fikonmarmelad och inse att livet är vackert.

När ni ändå är där: be att få smaka på den mycket prisvärda pata negra-korven och den ekologiska prosciutton från Toscana. Och lite av den ekologiska gorgonzolan, som jag tjatat om tidigare. Risken är stor att ni drar på er spenderbyxorna.

Kommentarer

Ett svar till ”Hötorgshallen: Ett ymnighetshorn”

  1. Karin W

    Det är något speciellt med Hötorgshallen,har varit trångt och lite “rörigt” när jag varit dit och det gillar jag!