Jag pratar om svamp, torkning och smak

Om ni inte har något för er kvällen den 6:e Februari och är i eller i närheten av Linköping så kan ni alltid ta en sväng förbi Naturcentrum (vid lasarettsbacken, i Trädgårdsföreningen) kl 19.00. Den lokala svampklubben har bjudit in mig att prata om torkad svamp, men känner jag mig själv rätt kommer jag att sväva ut och göra utvikningar åt alla möjliga håll. Redan nu kan jag avslöja att Thomas Mann kommer att citeras, jag gör kopplingar mellan kolhydrater och bibliska berättelser och jag kommer att spekulera vilt i varför svamp då och då blir besk.

Det blir säkert bra, det finns nog något för alla i det jag kommer att säga. Det bjuds säkert på kaffe, och medan ni är där kan ni alltid passa på att lösa medlemskort.

Kommentarer

5 svar till ”Jag pratar om svamp, torkning och smak”

  1. Jag hade gärna kommit, men det är för lång resväg.

  2. Peter Jägerbro

    Jag tror det gick ok. Lyckades åtminstone prata i 2.5h.

  3. Sven Damne

    Det var en givande kväll. Helt klart värd 15 mil i snömodd.
    Vi som trott att torkning av svamp bara är ett sätt att bevara svampen tills vi hinner äta den fick mycket att tänka på.
    Våra G-proteinkopplade receptormolekyler (var det så?) är nu påkopplade när vi ser burkarna med torkad svamp i alla skåp!

  4. Peter Jägerbro

    Härligt att höra, Sven!

  5. Birgitta Damne

    Haha, det var fler som sa nu vet vi lika lite men på en högre nivå. Tack för en trevlig kväll.