Igår klädde vi granen och pyntade med Johans traditionella julpynt och ursöta små polkagriskäppar som jag fyndat häromveckan. Doften av gran, det gnistrande ljuset från skeva små elljus och återglansen i de sidenskimrande kulorna, allt fick mig i en förvånansvärd julstämning.
I år slipper vi laga julmat eftersom vi bjudit släkten på stor buffé i söndags. Däremot har jag fått den fixa idén att jag ska åstadkomma en italiensk sallad på strimlad kokt tunga och dito grönsaker vända i hemvevad majonnäs. En kallskänksklassiker som jag minns med kärlek från min karriär i delikatessdiskar under tonåren.Tungan är redan kokt nu funderar jag som bäst på receptet.
Är det någon som har förslag på vad jag ska peta ner för grönsaker i salladen?
Kommentarer
10 svar till ”Julstökande och italiensk sallad”
Ah, jag vet inte, rotselleri i tändstickformat?
Jag skulle föreslå blekselleri, soltorkade tomater,
sockerärter och rättika.
Förresten skadar inte att ta med något gott äpple i heller!
I second the motion(s).
Säger man på föreningsmöten i USA
ja, äpple
Gröna, krispiga ärtor, absolut!
God Jul!
tunga äts bäst med rotmos och pepparrot
God Jul
önskar
Magnus Reuterdahl
Tunga är fantastiskt gott på hårt bröd med smör och sen nyskrapad pepparrot ovanpå!
Ingredienserna åpple och rotselleri däremot är ju bara början på helgens Waldorfsallad som jag bjuder på till den rökta rådjursfiolen.
God Jul
önskar
Marie
Jag gjorde en sallad på julafton med rödkål, äpple, massor av pepparrot, lite rödlök vänt i majo/creme fraiche och färskpressad apelsinsaft toppat med hackad stjälkselleri, bara de innersta små spädaste stjälkarna.
God fortsättning!