Magnus mage mullrade illavarslande för en stund sedan trots att han just satt i sig två knäckemackor. Jag är inte den som låter en mager man svälta, så jag slängde snabbt ihop ett litet snacks till honom. Nu mumsar han belåtet på mina friterade kikärter. Fast magen, den låter än. Kanske kikärter inte var det absolut bästa att stoppa en bubblig mage?
Både enkelt och gott recept som man svänger ihop på nästan ingen tid alls. Perfekt till en kall öl eller när chipssuget sätter in.
Friterade kikärter
Receptmakare: Margit Richert
Portioner: 2
Tid: 15 minuter
- 1 burk kikärter
- 1/2 dl mjöl
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk cayennepeppar
- 1 tsk spiskummin
- 2 tsk paprikapulver
- neutral olja till fritering
- Skölj kikärterna och låt dem rinna av i ett durkslag. Torka dem torra med kökshandduk eller hushållspapper.
- Hetta upp oljan till ca 160 grader i en kastrull.
- Blanda mjölet med kryddorna och saltet.
- Blanda kikärterna med mjölet rör om så att alla kikärter får ett jämnt lager kryddmjöl över sig.
- Slå tillbaka kikärter plus mjöl i ett durkslag och skaka försiktigt om så att överflödigt mjöl försvinner.
- Fritera kikärterna i oljan tills de är vackert gyllene, 3-4 minuter.
- Låt rinna av på hushållspapper och goffa sedan i dig allt.
Kommentarer
2 svar till ”Kikärtssnacks för kurrande magar”
Man kan oxå rosta kikärter i ugnen. Metoden tar lite längre tid men de blir otroligt goda. Fördela kikärterna i en långpanna och ringla lite olivolja över. Stöt havssalt och några piri-piri i en mortel. Strö saltblandningen över kikärterna och rosta dem i ca 80 grader i 1-2 timmar i ugnen.
Är inte en big fan av kikärtor men det där måste testas!