Kila vidare!

Hörrni, idag får ni läsa mig i Sydis istället. Jag är strängt upptagen med att avkalka den Lummelunda-grotta andra envisas med att kalla badrum, göra pulled pork åt 11 stora och små samt få ur mig en text eller två. Ikväll inleds middagen med stor ostbricka och en sofistikerad  finsk åkerbärsskumpa tillverkad i ett kloster nära ryska gränsen samt en hoppingivande tokvulgär jordgubbsskumpa jag fått som produktprov. Sen blir det tacokalas med det pillade fläsket. Lätlagat och förhoppningsvis mycket gott.

Kommentarer

7 svar till ”Kila vidare!”

  1. Helt chockad av att du inte bara en gång rekommenderar hjortron. ;)

  2. Ingen är så fanatisk som en omvänd hedning.

  3. Robin

    Hur får man tag på en sån flaska? Eller rättare sagt, hur anmäler man sig till munk där?

  4. Här är en till som är chockad av hjortronrekommendationerna.
    Altsamman låter otroligt gott; precis sådan inspiration jag behöver för tillfället. I synnerhet marinaden till den strimlade kotletten.

  5. Helt inspirerad av att du hade hjortron i pappret fast du svurit om dem så mycket på twitter ställde jag mig och bakade med svart vinbär, som jag förra veckan utnämnde till äckligaste och mest onödiga bäret.

  6. Ordförande

    Citerar “Elling” ifrån den norska filmen med samma namn, egentligen från uppföljaren “Mors Elling”: “Kila vidare? Vad ska det betyda? Man kilar inte vidare, man kan gå, spatsera eller vandra, men man kilar inte vidare”.

    Jag var sugen på hjortron häromdan…

  7. Nu har jag, inspirerad av Sydis-artikeln, proppat frysen full av bär! Frysta jordgubbar, blåbär, hallon, någon slags blandning med dessa bär + björnbär samt tranbär finns här nu, och dessutom en påse med persikoklyftor.
    Lingon och hjortron var det däremot sämre med på Whole Foods.