Jag har tagit upp det här på min förra bloggadress men känner mig nu lite manad att diskutera frågan igen. Ni är andra läsare här och fler måste maila till systembolaget så det blir någon förbannad ordning. Läs gärna mitt tidigare blogginlägg för att få bakgrunden till diskussionen. Där lovade jag att återkomma med möjliga lösningar på problemet.
Jag har snackat lite med vinimportörer men faktiskt inte ännu hittat någon som är intresserad av att ta in kinesiskt risvin. Vi som nördat loss lite på kinesisk mat vet att det inte går att ersätta risvinet med något annat egentligen. Det närmaste man kan komma med hjälp av det som finns på systembolaget är kanske en 50:50-blandning mellan billig torr sherry och billig madeira. Det ligger ändå rätt så långt ifrån risvinet och vill man ha den äkta varan så finns det tre alternativ: privatimport, åka utomlands och handla eller leta upp de butiker som säljer kinesiskt risvin trots att man inte får det. De butikerna finns säkert men vi NÄMNER DEM INTE här, vi håller för sjutton inte på med angiveri.
Jag tycker det är irriterande att inte systembolaget kan göra oss till viljes. Det är garanterat ingen stor business och det är väl också just därför som små aktörer inte orkar dra lasset att ta in vinet. Däremot borde det vara systembolagets förbannade uppgift att skaffa oss det vi vill ha. Jag föreslår därför att vi mailar dem. Igen och igen.
Adressen är kundtjanst@systembolaget.se
Hur gör ni när ni vill använda kinesiskt risvin, eller det japanska dessertvinet mirin för den delen?