På mina irrfärder på Klippet även känt som Daglivs på Fridhemsplan hittade jag en likblek ost. Ockelbo stod det med stora bokstäver, Mossberga med något mindre. Med allra minsta stilen stod det att ursprungslandet var Holland. Hur som helst är det en utomordentligt trevlig hård men krämig getost. Vällagrad. Perfekt till matlaging och att okynnesäta när man okynnesdricker. Ja, det var väl allt jag hade att säga. Nä, vänta förresten. Det viktigaste var ju att den kostade futtiga 99 kronor kilot. Skynda att fynda!
Kommentarer
6 svar till ”Kort och viktigt meddelande: Getfynd”
dom brukar ha utmärkta nederländska getostar på hornsgatan 39, men dom är oftast klart dyrare
Åh…jag som älskar att såväl okynnesäta som att okynnesdricka (ej ironisk). Måste ha. Nu. Genast.
Oj, låter som en ost för mig! Måste, apropå Ockelbo, vara en holländsk getostfarmare som försöker casha in på den förmodade svenska bröllopsyran.
Apropå get kommer imorgon en relaterad Twitterfråga till Lisa!
Oj, låter som en ost för mig! Måste, apropå Ockelbo, vara en holländsk getostfarmare som försöker casha in på den förmodade svenska bröllopsyran.
Apropå get kommer imorgon en därtill relaterad Twitterfråga till Lisa.
Jag hittade den på avskyvärd Maxi när jag av ett trängande blöjbehov tvingades in i köttfärstapparbutiken (ja jag vet att Du försvarade köttfärstappet, spelar roll) när osten introducerades och det blev ett riktigt trevligt smakmöte, MEN den har en lite sötaktig nästan messmörssmak i botten vilket förvisso kan vara trevligt i kombon med lagringen och sältan men som dock gör den ganska mättande i förståelsen att man tröttnar raskt. Vi har den trots det alltid i kylen behändig att riva över sallader, små gratiner (speciellt svartrötter) och som Du skriver “okynnesäta” av tills man tröttnar mitt i en tugga.
Gunilla: Ockelbo är bara importören. Min pappa trodde att Falbygdens roquefort var svensk.
Lager: Det var lite svårt att förstå vad du menar ovan. Mest obegripligt var något du kallade “köttfärstappet” som jag påstås ha försvarat. Efter ett tags klurande förmodar jag att det på något sätt har med ommärkningen av köttfärs att göra. Mina ståndpunkter i frågan är:
a) att det var ett helt bedrövligt förfarande av de giriga ICA-handlarna. Denna ståndpunkt har jag med skärpa debatterat i två ledande debattprogram när det hände. (P1 och teve minns inte vad de hette det ena var SVT.) Samt blogat om: http://matalskaren.taffel.se/2007/12/05/fusk-med-fars/ där jag i kommenterarna sammanfattar handlarnas beteende som “fusk, dålig planering och nonchalans mot kunden”.
b) att det dessutom var bedrövligt att ICA-handlarna tog det som ursäkt att sluta mala själva och istället börja sälja den centralpackade i kontrollerad atmosfär som är kass.. Janne Josefssons utmärkta avslöjande ledde SORGLIGT nog inte till att konsumenterna fick bättre färs. PÅ grund av att redaktörerna satte en missledande tendentiös rubrik på en artikel jag skrev om detta på Newsmill var det ett antal mindre begåvade människor som läste min artikel slarvigt, missade subtiliteterna och kom fram till att jag hade andra åsikter än de jag faktiskt hade.
Läs om artikeln och bortse från rubriken och ingressen som redaktörerna skrivit, så kanske det framgår tydligare vad jag tycker. Även om jag inte tycker att det är något mästerverk i stilistik och klrahet, efter som den skrevs på uppdrag på två timmar.
Newsmill är inte ett ställe man ska vara subtil eller nyanserad på lärde jag mig och skriver därför inte mer för dem.
c) jag har något vagt minne av att det kom fram ICA-anställda tappat livsmedel på golvet och sedan sålt. Detta har jag (vad jag minns) inte uttalat mig specifikt om alls men ogillar naturligtvis starkt.