Jag orkar inte ens räkna antalet flyttkartonger som är kvar. Försöker bara trösta mig med att allt fler ligger tömda och tillplattade. Vilket vid närmare tanke är hur jag känner mig också, rent fysiskt.
Mitt i utmattningen och kaoset har matlusten kommit tillbaka. Efter en höst som varit milt sagt avslagen ur matlagningssynpunkt, utom jobbet för Sydsvenskan, har jag kommit in i en frenetisk matlagningsperiod. Flow, helt enkelt. Det borde bero på ett skamset chocktillstånd efter att ha insett hur mycket som fanns i förråden. (22 senapsburkar kan bara ses som ett symtom på något livshotande.) Men det beror nog snarare på att jag inte minns när jag var så här lycklig sist.
Redan i fredags bjöd jag tämligen perplexa flyttmän på hjortfärschili innan köket ens var halvuppackat. (En avböjde för att han var vegetarian, kom inte och säg att tiderna inte förändas.) Igår lagade jag en fantastisk soppa på vild blandsvamp, rökt sidfläsk, belugalinser och vildris. Just nu står revbensspjäll från get och gonar i ugnen med en lyckad etiopisk kryddning.
Recept kommer snart. Måste bara packa upp ett par lådor till! Och en till!
Kommentarer
2 svar till ”Lägesrapport: Matlagningsfrenesi”
recept på revben från en get är precis vad jag vill hitta på internet. Sätter mig ner och väntar, tack så mycket!
Jorma: Geten äts idag och bloggas senaste i morgon.
Kinna: En kvinna, kan aldrig vara för rik, för smal eller ha för mycket senap i kylen.