Bästa lunchen i Stockholm?

Lisas listigheter: Sensationell lunch, pimentos de padrón och buljonglängtan

Dags att lista det som gjort matnörden i mig riktigt lycklig!

1. Luncherna på 19 glas är mer sensationella än någonsin. Igår åt jag buljongdränkt vitkål med perfekt stekt kummindoftande fläsk, kycklinghjärtan, kapris och gräslök. Till och med jag tappade målföret. Serveras även i morgon.

2. De örtigt bittra pepparfrukterna pimento de padrón finns nu i vissa butiker (de tycks vara slut på Årstiderna, men håll utkik!). Stek dem i en aning olja så hett du bara kan. De ska kollapsa och vara lite brända. Strö över salt. Njut.

3. Enklaste såsen till vit sparris. Bryn 100 g smör. Rör ner 2 msk ljus miso och kanske en gnutta finriven ingefära. Dra kastrullen från värmen. Smaka av med finrivet citronskal, pressad citronsaft och gärna en nypa japansk sanshopeppar (hittas på asiatiska affärer.

4. Lyssna på mig på P1 Kultur i morgon efter 13:10 när jag pratar om Chef´s Table. Slå redan nu upp ordet hagiografi.

5. Lisa + Mange Scmmidt = sant. You did not see that one coming, did you? På Smaka på Stockholm kör vi en cook-along där vi grillar loss och kör överkurs om smakerna du aldrig kommer att glömma. Köp biljett redan nu!

6. Tro det eller ej: du kan läsa mer av mig på andra platser på nätet. Här är ett par användbara länkar:

7. Det har aldrig funnits så mycket kul matläsning på nätet som nu! Lite andra länkar att bita i:

  • En grön favorit med mycket smak.
  • Jag gillar vegobloggar som inte är baserade på vetegräs. Den här till exempel.
  • Nej, allt i livet handlar inte om mat. Även om mitt intresse för skönhet är lågt, mycket lågt, tittar jag i bland in hos en annan arg  tant. Linnea Öst är 67 bast och skriver kritiskt om skönhet. Det gör henne till en raritet.
  •  

8. Min längtan efter buljong är enorm. I morgon hinner jag äntligen till A House Bouillon.

 

 

Mer listigheter!