Mitt minimalistiska liv

Synen är inte helt väck, jag kan twittra, fejsboka samt se gryniga filmer på YouTube utan större problem. Dock inte avancerade filmer utan mer såna med osubtila titlar  som Dead Lake, The Crawling Horror, Gnaw och Twice Buried. Om man vill vara snäll kan man säga att handlingen i regel är minimalistisk.

Minimalistisk är dessutom matlagningen inför kvällen. Först blir det tallegio med någon liten chutney och tunna skivor rökt renhjärta. Och så världens enklaste grytstek. Släng in en skinkstek på 1 1/2 kg i en emaljgryta. Slå en burk Mutti körsbärstomater runt om. Gnussla ner en kapsel av Knorrs nya utmärkta (nåja, i sin genre) Fond du Chef (grönsak), lägg ner en redig kvist rosmarin, skiva ner två klyftor vitlök och ringla över 2 msk olivolja. Låt stå i ugn 125°C nästan tre timmar. Kanske någon tesked fänkålsfrö eller matsked pastis också?

Inget att tjafsa om va?

Förutom att jag höll på att skriva “skunkstek”, men förmodligen hade ingen tyckt att det var konstigt eftersom det var jag som skrev det.

Kommentarer

9 svar till ”Mitt minimalistiska liv”

  1. Det är halloween-tider. Skunkstek, skinkstek, who knows ;)

  2. Om du med minimalistisk menar att inte krångla till utan att använda lättjan som krydda håller jag med. Skinkstekan låter god. Tomatmänniska är jag också (http://lottabrinck.wordpress.com/2009/10/20/mer-om-tomater-tomatmanniskor/)
    Skunkstek var din felstavning eller rättningstavningsprogrammet? Mitt vill alltid ändra bogfläsk till bögfläsk! Varken bög eller fläsk är de väl inget fel på men tillsammans…

  3. Peter, Linköping

    Temperaturen och omständigheterna för en riktigt bra pot roast får du gärna reda ut i din kommande bok. Jag får aldrig riktigt till det. Igår styrde jag kring 80 graders ugnstemp i ca fem timmar, men köttet var ändå inte perfekt (kalvbog) och rotsakerna jag hade med i grytan blev inte riktigt bra (allt låg i en finfin gryta med tungt lock).

    Visst kan man låta den stå inne över natten, men vid det laget har jag nog gett upp och ringt efter pizza istället.

  4. Svante

    Låter besvärligt med synen (men gott med steken). Hoppas du får komma till en ögonläkare snart, och att läkaren har någon hjälp att ge.

  5. Peter, Linköping

    Kanske har jag svaret på min fråga redan. I min McGee står att vid låga ugnstemperaturer så dominerar avdunstningen från köttets yta, och temperaturen sjunker därigenom och är relativt långt ifrån ugnens temperatur. Han föreslår en ugnetemp på 125 grader, då köttet kommer att ha en temperatur av ca 70 grader.

    …vilket förstås var vad Lisa skrev från början…

  6. Hazelnut

    Lisa!
    Måste fråga: finns det ngt arkiv för de där braiga kökstipsen som dyker upp som ett trolleri på Taffelsidan och som man tänker att det DÄR ska jag komma ihåg.
    Men man kommer ju inte ihåg dem, inte jag iallafall :(

    Så vad säger du, kan jag leta upp dem någon stans?

  7. Hazelnut: Vi har inget arkiv just för att vi vill ha lite överraskningar då och då. Vi är generösa med allt annat. :-)

  8. Gunilla

    I West Virginia äter de förmodligen mer skunkstek än skinkstek.

  9. Gudars, how long shall this be going on?