Igår och idag har jag älskat mitt jobb så att jag skäms för att jag gnäller om dess avigsidor. Jag har matlabbat av bara den och kommit fram tull hyperintressanta saker som kommer att presenteras successivt på bloggen Matmolekyler. Vin och sprit i maten har varit temat.
Alltså hängde jag på (alko-)låset i morse. Det vill säga stod och stampade vid bolagets port när de öppnade. Det första som hamnade i korgen var en flaska Explorer. Det andra en flaska Eau-de-vie (även känt som å-vi-dö), en dryck jag konsumerade en skrumplever-ranson av under min termin som klubbmästarinna på Stockholms Nation.Det kändes inte helt fräscht en måndag morgon. Vet inte vad det kommer att göra med mitt rykte.
Senaste dagarna har jag sjudit fem kilo högrev på olika sätt för att filura ut hur man gör en bra buljong och smakrikt kokt kött. Samt hettat upp olika blandningar med vodka. Förhoppningsvis kommer experimenten även resultera i en middag och seminarium som jag och Malin samarrangerar med Stefan Eriksson i början av oktober. Förhoppningsvis kommer vi också kunna bjuda in trogna och mindre spenderbenägna läsare till provsmakningar på Matlabbet. Dessa utannonseras i Matmolekyler-bloggen de också.