Det är knepigt att baka födelsedagstårta på äggransonering. Men till slut lyckades jag få ihop det här:
jag har gjort någon slags cheesecake-botten på havrefras i stället för digestivekex. Sedan rörde jag iohop någonting ganache-liknande med 100 g mörk choklad och en burk kondenserad mjölk. Sedan ändrade jag mig och hade i en äggula, och värmde tills det tjocknade lite. Sedan ändrade jag mig igen och hade i 2 gelatinblad och en hårt vispad äggvita och hällde det över botten som jag gräddat en kvart.
Jag vete fan vad det här blir för något, men det smakar i alla fall väldigt gott. Trädgårdens sista röda vinbär hamnar ovanpå så att slutresultatet inte ska bli allt för sliskigt.

Kommentarer
2 svar till ”Hipp-som-happ-tårta”
Impressed!
Hej Margit
Vi på Kommunalarbetaren undrar om du vill vara en av våra veckobloggare i höst?
Årets veckobloggare så här långt hittar du på http://www.ka.se/blogg