Recept: Snabb italiensk glass för lättjefulla

Idag trotsar jag snuvan och beger mig ut på shopping eftersom jag har en matlagningskurs i eftermiddag. Medan jag snokade efter lämpliga recept hittade jag en gammal italiensk glassvariant utan sjudning. Glassen blir en anings för isig för att falla min kräsne man på läppen. Han sjuder, vispar, kyler och fejar. Jag är lat och lättvindig. Jag vispar bara ihop allt och tycker att det blir riktigt gott ändå.

Snabb italiensk glass med marsala

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 4

Tid: 10 miuter + ca 25 i glassmaskinen

Den här typen av italiensk glass bör ätas inom något dygn annars blir den isig. Smaksätt med vad du vill. Finrivet citronskal, kardemumma, syltad ingefära … En liten slatt sprit, sött vin eller likör lyfter alltid smaken. Glass på osjuden smet tål inte infrysning så bra och bör ätas bums eller efter någon timme i frysen.

  • 3 äggulor
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 -3 msk söt marsala
  • 1 pyttenypa salt
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  1. Vispa ägg och äggulor riktigt pösigt med sockret och saltet. Vispa ner marsalan, mjölken och grädden lite i taget.
  2. Kyl hela skålen i frys ca 10 minuter och kör sedan i glassmaskinen till krämig konsistens. Ät bums eller frys in i kyld behållare högst några timmar.

Kommentarer

2 svar till ”Recept: Snabb italiensk glass för lättjefulla”

  1. Jag som har bra marsalavin som jag rent av köpt på plats i Marsala. Jag måste pröva receptet.

  2. Attans att jag inte får plats med min glassmaskin i min frys, annars hade jag genast gjort glassen. Att ha en glassmaskin i mammas o pappas källare gör ingen glad =(.